Startside
Baller / Legestuer
Ryst-sammen-folkedans Underholdning
Kirkekoncerter
Les Lanciers
CD-udgivelser
Fotomappe
Kun for medlemmer

UK

I studiet

  Udgivelser

Oxekow

Mads Nielsen

Mellem Højene

  • Baldanse af D.T.S. Bjerregaard

  • Oxekow 2009
  • Mads Nielsen, Tiufkjær Mark               
  • Mellem Højene – 1997 (udsolgt)
  • Sort på Hvidt – 1986 (udsolgt)

Anmeldelse i Trin & Toner:
Et af Danmarks mest velspillende Spillemandslaug har kastet sig over opgaven at indspille en CD med baldanse af D.T.S. Bjerregaard............

Jelling Spillemandslaugs tilgang til D.T.S. Bjerregaard musikken er med afsæt i den traditionelle danske spillemandsmusik, og det leverer de med stor præcision. Fra første ansats er man ikke i tvivl om, hvad de vil med den melodi, de spiller. Der er et dejligt gyng, som giver én lyst til at danse.

Melodierne er festlige og glade, og man kan kun blive i godt humør af at lytte til dem. Melodierne er gennemarrangerede og alle instrumenter får på skift plads forrest i lydbilledet.

Melodityperne er alle velkendte, polka, vals, hopsa, galop, schottis, mazurka, sekstur og march.


Lyt til mp3-filer fra vor nyeste CD
Baldanse af D.T.S. Bjerregaard
Bagatel Polka
Den lille frøken Gunhild
Den traadløse Tellefon
Fest March

Jelling Spillemandslaug havde 25 års jubilæum i 2008. I den anledning  har lauget udgivet en ny CD: Oxekow

Klip fra anmeldelser af Oxekow

 ...........cd’en udgivet i anledning af Jelling Spillemandslaugs 25-års jubilæum, og det er – som på tidligere cd’er – en serie udmærkede melodier, fremført i den bedste ende af spillemandslaug-genren.
Arrangementerne er gode, musikken rytmisk og velklingende, sammenspillet afstemt under ledelse af Ole Emig. Miksningen er vellykket, og omslaget i øvrigt veludstyret.
Et par detaljer adskiller Jelling Spillemandslaug fra alle de andre. Først og fremmest modet til ro og tilbagelænethed, i enkelte numre er det ligefrem lyrisk og følsomt. Det er ganske svært at holde sammen på for glade amatører, men det lykkes fint, fx i nr. 3 Bødkervalsen. Dernæst lysten til finurlige detaljer, som det kræver disciplin at levere, men som lykkes fint på flere numre, når man spidser ører og fanger dem.
Det er ikke stor kunst og progressiv folkemusik – men det er heller ikke meningen. Cd’en lever sagtens op til de forventninger, den rejser, og den er et godt eksempel på, hvor langt man kan nå med spilleglæde og sammenspilsdisciplin.
Per Dyrholm ROOTZONE

......Repertoiret er afvekslende og alsidigt og CD´en bærer præg af, at melodierne er solidt gennembearbejdede inden indspilningen. Instrumenteringen skifter fra melodi til melodi og instrumenterne skifter rolle undervejs både som akkompagnements, 2. stemme og melodiførende, og det er alt sammen med til at give lytteren en spændende oplevelse.

Der er nerve og energi i musikken og fra 1. tone er der en god og sikker start og fødderne har svært ved at sidde stille, når man lytter til denne CD. 

CD´en er endnu et bevis på, at den danske spillemandsmusik lever. Musikken emmer af liv og giver godt humør. Jelling Spillemandslaug´s medlemmer er under stærk mistanke for at elske at spille, det kommer tydeligt til udtryk via musikken, de leverer.

Dorthe Linde Jørgensen  Trin & Toner

Lyt til mp3-filer fra CD-en
Oxekow:

Oxekow
Bødkervalsen
To- og tretur fra Falster

Klip fra anmeldelser af Mads Nielsen Tiufkjær Mark 1849:

….en bemærkelsesværdig CD (i ordets bedste betydning!) med god musik af “Mads Nielsen, Tiufkjær Mark 1837 — 1849”, hvilket også er navnet på værket.
Mads var væver og spillemand i Tiufkjær mellem Vejle og Kolding og efterlod sig 2 nodebøger fra nævnte periode.
De mange spændende melodier er hentet fra dette materiale….
….CD’en byder på mange virkeligt gode numre, hvor der veksles mellem det helt traditionelle i f.eks. flere rigtig gode hamborgere og så det mere eksperimenterende, hvor nye klange og rytmer afprøves på den gamle musik…..
…. Et er sikkert: Køb CD’en og glæd dig til en indspilning af spillemandsmusik, som du har stor glæde af og vil finde inspiration og glæde ved at høre.
Michael S. Petersen, Ramsø
Hjemstavnsliv nr. 11 nov.2002

  
…For
musikken er velarrangeret og den er præcist, rent og rytmisk spillet; dertil meget veloplagt endelig krydret med en række gode og effektive virkemidler. Altså i besiddelse af en række kvaliteter som man ikke altid kan forvente fra et spillemandslaug…

…Jelling Spillemandslaug dokumenterer på cd’en spillemanden Mads Nielsen såvel som det, der driver værket i et spillemaudslaug: Engagement, begejstring og spilleglæde.
Michael Sommer

Lyt til mp3-filer fra CD-en
Mads Nielsen, Tiufkjær Mark 1849:
Hamborger no. 276
Pere Walz no. 21 & 22
Hamborger no. 244


Klip fra anmeldelser af Mellem Højene:

.....Jelling Spillemandslaug har været i studiet, og lad det være sagt med det samme, at med “Mellem Højene” har de begået en fin cd med mange dejlige numre.
De tager lytteren med på en musikalsk rejse til forskellige lokaliteter i Danmark, vægter tilpas deres egen hjemegn, 
men giver den ellers med Læsø, Fanø, Fyn og Vendsyssel ……..
Frederik Iversens “Tyrolerhopsa det grønne” gives med en friskhed og lethed, som Iversen ville have holdt af.

Men også pladens anden hopsa “Immer fut i mutter” ville jeg gerne danse “live” til, let, lækker og dans- bar som den er………..

Køb pladen, ryd lidt gulvplads ved spisebordet, tag den hjertenskære med i en svingom, - eller endnu bedre: Sæt dig ned og nyd musikken………

Søren Lond

Folk & Musik 9. årg. No. 2 

---- Man møder her en variation og mangfoldighed i udtryksformer, der ligger langt ud over det sædvanlige,
og det uden at musikken mister det, som den oprindelig er: Folkedansemusik.
Og det er flot klaret.....

Knud Rasmussen
Spillemandskredsen

Lyt til mp3-filer fra CD-en
Mellem Højene:
Jernbanepolka
Den toppede høne fra Vendsyssel
Immer fut i mutter